Til utlån

Biblioteket har mer enn bøker til utlån. Nedenfor ser du en oversikt over alt du kan finne av trykt materiell hos oss.

Bøker

Vi har et stort utvalg av skjønnlitteratur og faglitteratur. Vårt mål er at utvalget av bøker skal dekke de fleste behov og interesser. Det gjelder for både barn, ungdom og voksne. Normalt er lånetiden 4 uker, med unntak av filmer og språkkurs. Ønsker du å se nærmere på utvalget vårt, kan du søke i katalogen vår her.

Har vi ikke det du spør etter, prøver vi å låne det inn fra andre bibliotek. Kristiansand folkebibliotek er en del av et landsomfattende biblioteknettverk, det vil si at vi kan låne inn bøker og annet materiale som vi selv ikke eier. Vi kan imidlertid ikke garantere at vi kan skaffe alt materiale vi selv ikke har. Enkelte bibliotek har begrensninger på hva de låner ut til andre bibliotek.

Lydbøker

Vi har lydbøker for både barn, ungdom og voksne. Utvalget er størst for skjønnlitteratur, men vi har også en del faglitteratur. Lydbøkene våre får du enten som vanlige CD-plater eller MP3-plater. Vi har også et lite utvalg av såkalte Daisy-lydbøker. Denne typen lydbøker er spesielt tilpasset svaksynte. For å bruke disse platene må du ha en egen Daisy-spiller. En slik spiller må du enten kjøpe selv eller skaffe deg via hjelpemiddelsentralen. Ønsker du å se nærmere på utvalget vårt, kan du søke i katalogen vår her.

Film

Biblioteket har som formål å tilby filmer av god kvalitet, til både barn, ungdom og voksne. Vi har et godt utvalg av filmer på DVD og Blu-ray. Du finner også de nyeste filmene hos oss. Filmene kan du låne i 2 uker. Oversikten over filmene vi har, finner du i katalogen vår. Ønsker du å låne filmer fra oss hjemmefra, kan du velge fra det store utvalget vi har via Filmbib og Filmoteket.

Språkkurs

Har du lyst til å lære et nytt språk, eller vil du friske opp kunnskapene dine i et fremmedspråk? Vi låner ut språkkurs for mange ulike språk med nivå fra nybegynner til viderekommen. Lånetiden på språkkursene er 8 uker. Du finner oversikten over språkkursene våre i katalogen vår.

Aviser

Vi abonnerer på de lokale avisene, flere regionale aviser, riksavisene og en rekke internasjonale aviser. Det største utvalget av aviser finner du i 3. etasje på hovedbiblioteket, men også både Vågsbygd bibliotek, Hellemyr bibliotek, Nodeland bibliotek og Tangvall bibliotek tilbyr aviser. Lokalavisene, riksavisene og noen regionale aviser mottar vi på utgivelsesdagen.

Tidsskrifter

Vi tilbyr tidsskrifter innen et bredt spekter av emner og språk. Vi tilbyr både faglige og mer fritidsrettede tidsskrifter. Det er mulig å låne med seg hjem de fleste tidsskriftene, men aldri nyeste nummer. Lånetiden er 2 uker.

Spill

På hovedbiblioteket har vi en egen spillkrok i barneavdelingen hvor du kan spille PS4. I ungdomsavdelingen (fra 13 år) kan du også spille PS4. Her har vi flere spill tilgjengelig enn i spillkroken for de yngste. Henvend deg i barne- og ungdomsavdelingen hvis du vil spille. Vi låner også ut VR, men det krever opplæring i forkant. På Vågsbygd bibliotek har vi også PS3, PS4 og Wii tilgjengelig. Vi tilbyr en rekke spill også på der, hvorav noen er til å spille med Move. På både hovedbiblioteket og Vågsbygd bibliotek har vi spill til utlån. Lånetiden på spill er 2 uker. Vær klar over at noen spill har aldersgrense.

Mikrofilm

Hovedbiblioteket har mikrofilm (mikroform) av enkelte aviser og publikasjoner, særlig med tilknytning til Kristiansand. Her kan du se utvalget vårt. Vi kan også låne inn mikrofilm fra andre bibliotek. I tillegg digitaliserer Nasjonalbiblioteket aviser og tidsskrifter, og du kan søke i disse. Kanskje du finner det du er på jakt etter der? Les mer om Nasjonalbibliotekets digitale samlinger her

  • Mikrofilmapparatet står i 3. etasje på hovedbiblioteket, og du kan bruke det i to timer av gangen. Det er mulig å forlenge tiden med to timer hvis apparatet er ledig.
  • Reserver apparatet ved å ringe oss på tlf. 38 12 49 28 eller sende en e-post med tidspunktet for når du ønsker å bruke apparatet. 
  • Henvend deg i skranken i 2. etasje når du skal låne apparatet og få utlevert mikrofilm.
  • Mikrofilmapparatet gir deg mulighet til å skrive ut i A4- eller A3-format. Du kan også skanne sider til en pc og lagre på din private minnepinne. 
Smittevern

Vi er glad for at vi kan holde biblioteklokalene åpne for publikum! For at vi skal kunne opprettholde et visst tilbud, er vi avhengig av at alle er nøye med hygienen. I tillegg til at vi desinfiserer datautstyret jevnlig, trenger vi hjelp av deg for at det skal være helt uten smitterisiko å bruke utstyret vårt.

  • Ikke besøk oss hvis du er syk.
  • Vask hendene med sprit både når du kommer til biblioteket, og når du skal til å bruke datautstyret vårt.
  • Hold minst én meters avstand til andre.

Vi ber om at dere er solidariske med andre og ikke bruker pc-ene i mer enn 30 minutter. Vi har redusert antallet pc-er, og andre venter kanskje på å få slippe til.